Vše o českém ženském motokrosu.

Czech women's motocross

Jinín 73
Jinín 386 01
+420 775 252 320
Pavla Kiliánová
pavla.czechwmx@gmail.com

Jinínská zimní makačka

04.02.2015 12:20
 
Soustředění děvčat napříč všemi disciplínami  motosportů naplánované Komisí žen při AČR se uskutečnilo o tomto víkendu v motokrosovém areálu Jinín u Strakonic.
Ve čtvrtek k večeři dorazila většina děvčat z celé republiky, které byly pozvány na první letošní akci pořádanou novým klubem, který začal působit ve známém prostředí Jinínského zázemí pro sportovce Autoklubu.
Prezentace a seznámení s novými tvářemi z ostatních odvětví než je pouze motokros bylo součástí uvítání, a tak jsme se přímo od děvčat dozvěděli, že tu máme enduristky, čtyřkolky, mxky a jednu dragsterku.
Celé soustředění dostal na povel mladý absolvent tělovýchovy Filip Měchura, který je také motokrosař, a tak dosti brzo našel s děvčaty společnou řeč.
Každý den začal ranní venkovní rozcvičkou a během po té klasický režim určený pro takovéto akce - snídaně-přednáška-cvičení -oběd-odpočinek-přednáška-cvičení-bazén-večeře-telka a v 10 hají.
V přednáškách od renomovaného sportovního psychologa se dívky dozvěděly, co se děje v jejich mysli při sportovním výkonu, jak zvládnout stres ze závodů, jak ovládat mysl při psychické zátěži. Další expert jim dodal vědomosti o svalech a jejich funkci a já jim všem vařil tak, aby to bylo k jídlu.
Na akci se přijel podívat i předseda VV motokrosu a mladý pilot Vašík Kovář.
Nedělní dopoledne mělo i soutěžní náboj, kdy mezi sebou v suchém biatlonu (nebyl sníh) bojovaly dvojice v běhu a střelbě. Zvítězily holky od endura.
Pro nás členy ERWO klubu to byla první akce tady v Jiníně a zdařila se na jedna, ale stále je co zlepšovat. Tak někdy příště zas o kousek lépe. 
Erich Pour