Vše o českém ženském motokrosu.

Czech women's motocross

Jinín 73
Jinín 386 01
+420 775 252 320
Pavla Kiliánová
pavla.czechwmx@gmail.com

MMČR Jinín – první prázdninový závod !

14.07.2015 00:06

První prázdninový víkend uběhl a s ním i výjimečný závod MMČR v Jiníně. Výjimečný tím, že byl uspořádán jako dvoudenní-spojil se juniorský mistrák se seniorským. Tradičně by se jelo v sobotu a neděli, ale díky tomu, že byl v pondělí 6.7. svátek, hlavní závody probíhaly až v pondělí. Neděle byla tedy ve znamení volných tréninků, kvalifikací a ti nejmladší závodníci-50 a 60ccm si odjeli v neděli i své závodní rozjížďky a mohli jet domů.

Jaký bude mít tento systém odezvu, se uvidí, ale pondělí bylo pro hlavní kubatury MX2 a MX1 hodně utahané. Do warm upu nastoupili kolem jedenácté a téměř 4 hodiny čekali na svou první finálovou jízdu. Každopádně pořadatelé nachystali trať na jedničku a dokonce to zvládli při tak tropických teplotách ukropit.

Celkově se do Jinína sjelo 7 kubatur: 50ccm, 60ccm, 85ccm, Ženy, Veterán, MX2 a MX1. Obavy z toho, že se do depa tolik tříd nevejde, byly zbytečné. V depu bylo bez problému dost místa pro všechny. Nejvíce zastoupena byla třída MX2, kde kvalifikaci absolvovalo 45 jezdců. Jediné s čím byl problém, byla elektřina, díky velkému množství karavanů hlavní jistič neustále vypadával, ale i s tím se to dalo zvládnout. Jinínský areál je u nás jeden z nejhezčích, ale i přesto byl počet diváku veeeelmi slabý.

 

Celkové výsledky třídy Žen MMČR motokrosu, Jinín 5.-6. 7. 2015

 

 

 A tady jsou již průběžné výsledky MMČR motokrosu, Jinín 5.-6. 7. 2015



Další podnik MMČR se koná 2.8. v Petrovicích u Karviné, místní trať není mezi jezdci moc oblíbená, tak uvidíme, jak se průběžné pořadí zase zamíchá.

Užívejte prázdnin!


Zdroj:  gtmotocross.cz ‚ Kristýna Smýkalová | Foto: Radek Lavička | Výsledky: czechmx.cz

 

A u příštího článku na viděnou, Pavla

 

FOTOGALERIE