Vše o českém ženském motokrosu.

Czech women's motocross

Jinín 73
Jinín 386 01
+420 775 252 320
Pavla Kiliánová
pavla.czechwmx@gmail.com

Napínavé souboje do poslední vteřiny = MMČR v Pacově

13.07.2015 23:54

Poslední květnová neděle byla ve znamení druhého závodu letošního seriálu Buksa/Ados Motokros 2015. Tento podnik MMČR hostila trať v Pacově, která patří mezi jednu z nejoblíbenějších pro mnoho jezdců. To stejné platí i pro diváky, pro které je trať přehledná a letos nechyběla ani velkoplošná obrazovka. Tu jsme zatím na jiném MMČR neviděli. Přípravu tratě rozhodně nepodcenili a v sobotu jsme mohli vidět jednu velkou dálnici. I když předešlé dny v Pacově slušně sprchlo, stále bylo potřeba trať dokropovat, aby se nedělní závod obešel bez oblak prachu.

Tak jako v Kramolíně, na start se postavily 4 kubatury a to Ženy, Veteráni, MX2 a MX1. Nejvíce byla zastoupena třída MX2, kde se sjelo 51 borců. Celkově prošlo v Pacově přejímkou 144 závodníků a závodnic. Počasí vyšlo v neděli na jedničku, ráno odbila osmá hodina a mohla vypuknout motokrosová neděle, která začala volným tréninkem třídy žen. A jak to vypadalo v rozjížďkách? První jízda odstartovala ještě před obědem a nejlepší start padl pro Terezu Hromkovou. Do čela šla přes ni ale hned Laňková, která chvíli na to chybovala a o vedení zase přišla. Zezadu se přiřítila favoritka Lucka Simonová a vedoucí příčku si vzala do svých rukou a už ji nepustila. Laňková si držela “dvojku” téměř do cíle, než jí stříbro vyfoukla Antošová.
Nejzajímavější částí jízdy druhé bylo vedení juniorky Kristýny Vítkové. Následovaly ji její týmové soupeřky Simonová a Hromková. Zkušená Simonová ale moc dlouho Vítkovou na čele nenechala. Naopak Hromková se díky své chybě propadla na páté místo. Druhá příčka tentokrát padla do kapsy Laňkové. TOP3 doplnila Antošová, která jízdu dokončila v bolestech, kvůli ráně kamenem do bolavého palce.

 

VÝSLEDKY 1.JÍZD
1.Lucie Simonová, KTM, HT Group Racing
2.Jana Antošová, KTM, Buksa/Ados KTM
3.Barbora Laňková, Suzuki, Action Racing
dále: Vítková, Hallová, Hromková, Kelerová…

 

VÝSLEDKY 2.JÍZD
1.Lucie Simonová, KTM, HT Group Racing
2. Barbora Laňková, Suzuki, Action Racing
3.Jana Antošová, KTM, Buksa/Ados KTM
dále: Hallová, Hromková, Kelerová, Bartková…


CELKOVÉ VÝSLEDKY
1.Lucie Simonová, HT Group Racing, 50b.
2. Barbora Laňková, Action Racing, 42b.
3.Jana Antošová, Buksa/Ados KTM, 42b.
4.Tereza Hallová, Buksa/Ados KTM, 34b.
5.Tereza Hromková, HT Group Racing, 31b.

 

PRŮBĚŽNÉ VÝSLEDKY PO DRUHÉM ZÁVODĚ
1.Lucie Simonová 100b.
2.Barbora Laňková 84b.
3.Jana Antošová 79b.

 


FOTOGALERIE





Zdroj:  gtmotocross.cz ‚ Kristýna Smýkalová | Foto: Radek Lavička | Výsledky: czechmx.cz

 

 Pavla