Vše o českém ženském motokrosu.

Czech women's motocross

Jinín 73
Jinín 386 01
+420 775 252 320
Pavla Kiliánová
pavla.czechwmx@gmail.com

Sezona 2015

23.09.2015 12:38

Sezona 2015, ukončena závodem ve Vranově,  je za námi.

Nejprve několik čísel: celkem v seriálu bodovalo 24 děvčat, nejvíce bodů vyjezdila Lucie Simonová (289 bodů), na 24. místě se umístila Eliška Vlachová se 2 body a jedním závodem. Všech 12 rozjížděk odjelo 11 děvčat. Co se týká mezinárodní účasti, startovala v letošním ročníku děvčata vždy po jednom z Polska, Holandska a Rakouska.

Seriál dívčího mistrovství, zařazený k MMČR BAM byl vítaným zpestřením pro diváky, kde má ženský motokros velký ohlas, horší je to s účastí startujících, kde početní průměr na závod byl 18.

Jedna z našich nejlepších motokrosařek a dvojnásobná mistryně republiky  Lucie Simonová oznámila, že končí se závoděním a uvolnila tak místo na pomyslném trůnu českého wmx. Tato skutečnost jistě dodá motivaci minimálně pěti jezdkyním do příští sezony, které výkonností mohou pomýšlet na mistrovský titul, ale také děvčatům z takzvané „druhé lajny“ dodá chuť se přiblížit ke špičce. Vzhledem k nízké účasti máme pro příští sezonu rozjednán start několika dalších účastnic z Rakouska a Německa, aby doplnily počet na startovním roštu a byly konkurencí českým jezdkyním. Další novinkou by měl být návrat k vyhlašování dvoutaktů, ale to pouze při účasti 5 a více závodnic na těchto strojích.

Tečkou za letošní sezonou bude start Báry Laňkové a Lucky Simonové na ME družstev v italském Arco Di Trento.